Stoffering en herstoffering

Specialisme: herstofferen van antieke meubelen

Een uniek ambacht

Atelier Messink is een van de weinigen in de regio Apeldoorn die het ambacht van stofferen van antieke meubelen tot in de puntjes beheerst. Met respect en aandacht  voor de individuele historie van een stuk wordt hier gewerkt aan restauratie en herstel van authentieke stoffering.

Bij Atelier Messink laat u uw geliefde erfstukken en kostbare antiek met een gerust hart achter.

Werken met authentiek materiaal

Bij herstoffering van antiek gaat het niet alleen om wat het oog ziet, maar ook wat er achter de schermen gebeurd. Alleen op deze manier kan een resultaat bereikt worden dat zo dicht mogelijk bij het origineel blijft.

Daarom werken we bij Atelier Messink nog op een traditionele wijze en gebruiken wij nog materialen zoals paardenhaar, jute, springveren en singels. Op deze manier blijft niet alleen de uitstraling van het meubel behouden, maar ook het comfort.

Wanneer een antiek meubel herstofferen?

In ons atelier krijgen wij elk jaar veel verschillende soorten antiek binnen. Denk hierbij aan erfstukken die in hun oude glorie hersteld worden en unieke objecten uit kerken, monumenten of musea. Tijdloze meubelen die generaties meegaan.

Herstofferen van een antieke bank

Stoffering van moderne designklassiekers

Er zijn van die moderne klassiekers waar je gewoonweg langer van wilt genieten. Door intensief gebruik kunnen slijtage en vlekken de uitstraling van het meubel aantasten.

Met behulp van de mooiste stoffen wordt uw bank, stoel of ander meubel weer in ere hersteld voor vele jaren gebruiksplezier.

Herstellen met kwaliteit

Onze stoffencollectie bevat stoffen van o.a. Lee Jofa, Kvadrat, Kravet, Highland Court en John Boyd (paardenhaar).

Voor de juiste keuze van een nieuwe stof nodigen wij u graag uit in onze schatkamer vol stoffen.